Top 12 | Filmer man kan se i oktober månad

  2014-10-12 / 22:17:00 / Top 12 /
När jag hör ordet oktober så tänker jag på Halloween. Det är också denna månaden som jag kollar mest på skräckfilmer och andra filmer som är inspirerat av Halloween! Så jag har nu gjort en top 12 på filmer som jag tycker att ni kan se nu i oktober!
 
12. Beetlejuice (1988)
Genre: Komedi, familj.
 
Barbara och Adam dör i en bilolycka, men de fortsätter att bo kvar i sitt vackra hus. Men en dag är huset sålt och en ny familj flyttar in, familjen Deetz. De är vana att handskas med övernaturliga ting och Barbara och Adam är alldeles för harmlösa som spöken för att kunna skrämma bort dem. De måste till slut tillkalla experthjälp från spöket Beetlejuice, men avstår från hans hjälp då Beetlejuice visar sig vara både pervers och farlig. Dottern i familjen blir lurad av Beetlejuice att säga hans namn tre gånger, och på så vis befria honom från hans fängelse.
 
11. Sleepy Hollow (1999)
Genre: Skräck, drama, fantasy.
 
I en stad under sent 1700-tal blir invånarna mördade en efter en. Alla får sina huvuden avhuggna av en okänd mördare. Invånarna tror att ett spöke, en huvudlös ryttare, bär skulden, men konstapeln Ichabod Crane (Johnny Depp) har skickats till platsen från New York och tänker lösa gåtan vetenskapligt och möta den huvudlösa ryttaren öga mot öga.
 
10. Scary Movie filmerna (2000-2013)
Genre: Komedi.
 
Filmer då som har gjord parodier på massa skräckfilmer.
 
9. Scream (1996)
Genre: Skräck.

Den börjar med att high school-eleven Casey och hennes pojkvän Steve blir brutalt mördade av en seriemördare i en vit gummimask. Nyheten om morden sprider sig snabbt på skolan och Sidney Prescott – som delar klass med Casey – går igenom en jobbig tid och minnen väcks till liv då hennes mamma blev mördad ett år tidigare. Snart faller fler personer i Sidneys umgängeskrets offer för den brutale mördaren och snart blir det uppenbart att det är Sidney han är ute efter.
 
 
8.  Coraline (2009)
Genre: Animation, fantasy, familj.
 

Filmen handlar om flickan Coraline Jones som just flyttat med sin familj. Coraline känner sig ensam och understimulerad eftersom hon tycker att hennes föräldrar bryr sig mer om sina jobb än om henne.

Senare i filmen vaknar hon mitt i natten och följer efter en mus, och plötsligt finner hon en liten dörr till en annan värld. På den andra sidan ser allt nästan likadant ut, och hon träffar människor som är identiska med de hon känner i den riktiga världen, bortsett från att de har knappar istället för ögon. Här träffar hon en kvinna som presenterar sig som hennes "andra mamma" och som ger henne all den uppmärksamhet hon behöver. I den här världen lagar "andra mamman" maten och hennes pappa spelar piano, och de planterar en vacker och färgglad trädgård åt henne.

Dock kan Coraline inte släppa känslan av att det är någonting som inte stämmer. När "andra mamman" vill byta ut även Coralines ögon mot knappar bekräftas hennes misstankar, och den andra världen börjar kännas mer som en mardröm hon inte kan vakna upp från,

 
7. The Conjuring (2013)
Genre: Skräck.
 
Familjen Perron flyttar in i ett hus och oförklarliga saker börjar att hända. Paret Ed och Lorraine Warren, som utreder paranormala händelser, kallas in för att hjälpa dem.
 
6. A Nightmare on Elm Street (1984)
Genre: Skräck.

Nancy lider av en fruktansvärd mardröm om en man i smutsig röd-grön-randig tröja, sliten hatt, sönderbränt ansikte och rakknivar på fingrarna som vill mörda henne. Märkligt nog upptäcker hennes nära vänner att de har drömt om exakt samma man, barnamördaren Freddy Krueger. En efter en dödas Nancys vänner på märkliga sätt och hon börjar ana att om hon dödas av mannen i drömmen dör hon på riktigt.

 
5. The Rocky Horror Picture Show (1975)
Genre: Musikal.
 
Ett nyförlovat par tvingas fråga efter hjälp hos Dr. Frank-N-Furter när deras bil går sönder ute i ödemarken. Helt plötsligt är de indragna i ett experiment.
 
4. Hocus Pocus (1993)
Genre: Familj, komedi.
 
1693 hängdes systrarna Winifred, Mary och Sarah Sanderson på grund av att de var onda häxor. De fångade och sög livet ur små barn för att kunna hålla sig unga. Innan de hängdes, använde Winifred en ond förbannelse - en förbannelse som innebär att när en oskuld tänder Svartlågeljuset på Halloween, i deras hus, ska de återvända... 1993, 300 år senare , bestämmer sig Max Dennison för att tända ljuset för att skrämma sin irriterande syster Dani och vem han önskar vore hans flickvän, Allison. När han tänder ljuset förvandlas hela deras Halloween-kväll till en mardröm!
 
3. The Nightmare Before Christmas (1993)
Genre: Familj, fantasy, musikal.
 

Filmen utspelar sig i en fantasivärld där varje högtid har en egen stad. I Halloween Town härskar Pumpakungen Jack Skellington, ett skräckinjagande benrangel som i hemlighet tröttnar mer och mer på Halloween för varje år som går. Till sist vandrar han iväg och hamnar av en tillfällighet i Christmas Town. Han blir genast förtjust i stämningen och blir inspirerad av denna underliga stad.

När Jack återvänder hem gör han en hel del experiment för att ta reda på vad julen egentligen är. När han funnit svaret, bestämmer han att Halloween Towns invånare ska ta hand om den kommande julen. De ondskefulla barnen Lock, Shock och Barrel får den viktigaste uppgiften - att föra jultomten till Halloween Town på "ledighet" över julen medan Jack tar över hans uppgifter.

 
2. Trick 'r Treat  (2009)
Genre: Skräck, fantasy.

Filmen är en antologi av fyra Halloween-relaterade skräckhistorier. Det som knyter samman de fyra berättelserna är närvaron av Sam, en mystisk liten figur, iklädd en smutsig orange pyjamas och en säck för huvudet. Han är med i alla berättelserna som en påminnelse för de som bryter mot Halloween-traditionerna.

 
1. Halloween (2007)
Genre: Skräck.
 
På Halloween högg han ihjäl sin styvfar samt storasystern och hennes pojkvän. Han var 8 år. Nu har Michael Myers varit tvångsinlagd på ett hårdbevakat sinnessjukhus i 15 år och under tiden har de psykiska såren efter tragedin hunnit läka i Haddonfield, den lilla staden där morden ägde rum. Men ännu en Halloween står inför dörren och utan att Haddonfields invånare anar rycker ännu en makaber massaker allt närmare den lilla staden…
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious