Top 12 | Skräckfilmer

  2014-03-17 / 21:51:59 / Tv/Film /
Frågan om bra skräckfilmer är stort idag. Alla tycker ju olika om skräckfilmer och har olika favoriter men nu hade jag tänkt göra min egna top 12 lista!
 
12. Chucky 
En mördare som kör lite voodoo tar in sin själ i en jäkla ful docka när han är jagad av polisen. Chucky är de filmer som kan ha med många jump scare men som även är lite komiska. Jag själv blir inget vidare rädd när jag ser dessa filmerna, utan tycker bara att dockan är lite smått creepy.
 
11. A Nightmare on Elm Street
En man kallad Freddy blir nedbränd av en grupp föräldrar och vill därefter hämnas på de genom att attackera föräldrarnas barn när de sover och är hjälplösa.
Dessa filmer har väldigt bra dödsscener och Freddy själv har en liten skön känsla för humor. Men ska man vara ärlig så första gången jag såg A Nightmare on Elm Street så vågade jag faktiskt inte sova.
OBS! Om ni ska se en Freddy film så kolla snälla inte på den nyaste Freddy filmen från 2010! Fruktansvärt dålig...
 
10. Scream
Min första skräckkfilm som har följt mig i mina drömmar sen jag var liten.
En mördare (host)  leker först med sina offer innan hen går till anfall. Screm filmerna är kända för sina jädra jump scare och första filmen är bäst enligt mig. Det är typ av en klassiker som A Nightmare on Elm Street och Fredag den 13e som man kanske bör se någon gång innan man dör!
 
9. Sinister
En familj flyttar in i ett nytt hus eftersom pappan ska skriva en ny bok. Han hittar en låda med super 8 rullar och börjar titta på dem. Och i filmerna så visas det klipp på olika familjer som mördas.
Usch första gången jag såg denna så rös jag. "Mördaren" är duktigt creepy och jag undviker helst att se den igen (fast jag har sett den typ fem gånger nu)...
 
8. The Descent
En grupp tjejer bestämmer sig för att klättra i grottor men inser sen att de ha gått vilse i grottorna och börjar upptäcka att de är inte de enda som är i mörkret med dem.
Väldigt bra film.
 
7. The Cabin in The Woods
När man läser titeln på filmen så tänker man "Hmmm ännu en film som handlar om ett gäng undomar som ska ut till en stuga mitt ute i skogen och supa sig fulla och blir mördade". Men faktiskt så blev jag väldigt förvånad när jag såg filmen. Det var inte alls som man trodde (mjo ungefär) att filmen skulle vara utan mycket bättre. Filmen gav mig en ny syn på varför undomar mördas i skräckfilmer.
 
 6. Dead Silence
När du ser Mary Shaw så kom ihåg att inte skrika för då blir du av med din tunga....
För er som inte tycker om dockor, här har ni något! Jag själv är inget fan av dockor så gissa vad rädd jag blev när jag såg denna för första gången....
 
5. The Fourth Kind
Det sägs att denna filmen är verklighetsbaserad som även har med klipp i filmen från de verkliga händelserna. Jag var inte riktigt insatt första gången jag såg denna, men efteråt så insåg jag att den här filmen hade lyckats förstöra mig lite...
 
4. The Texas Chainsaw Massacre
Denna sägs också vara verklighetsbaserad.
Ett gäng undomar fastnar någonstans i Texas och ska leta efter hjälp. Det slutar med att en galen man med en motorsåg som bär runt på människohud som en mask börjar fånga de en efter en och gör mer saker med dem än att bara döda de.
Den från 2003 är den som jag tycker om mest.
 
3. The Conjuring
James Wan är en riktigt jävel på att göra skräckfilm och denna sägs också vara verklighetsbaserad vilket jag själv tror lite på. Den är som de flesta skräckfilmer som handlar om en familj som flyttar in i ett nytt hus och det är hemsökt. Men denna filmen är seriöst en av de bästa och läskigaste som jag har sett på länge! 
 
2. Halloween filmerna av Rob Zombie
Dessa är seriöst två av mina favoritfilmer. De första Halloweenfilmerna är också bra men jag älskar verkligen dessa som Rob Zombie har gjort om! Filmen handlar om Michael Myers som mördar sin storasyster och  sin styvpappa i ung ålder och hamnar på mentalsjukhus. Många år senare så lyckas Michael fly och sticker iväg till sin hemstad och börjar mörda! Sen för någon anledning så går han på en tjej som heter Lorraine, men mer tänker jag inte berätta mohahah! 
 
 1. Insidious 
Ännu en film av den duktiga James Wan! Första gången jag såg denna så trodde jag seriöst att jag skulle skita ner mig. Fyfan, musiken, handlingen, spökerna är ju så jäkla bra! Detta är verkligen en riktigt bra skräckfilm! Tvåan är självklart också bra men inte lika bra som ettan enligt mig! Och den här gången är det inte ett hus som är hemsökt utan ett barn!
 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious