Igår såg jag Captain America: The Winter Soldier

  2014-03-27 / 15:37:00 / Tv/Film / 0 KOMMENTARER
Nick Fury blir skjuten av The Winter Soldier och S.H.I.E.L.D och människors liv runt om i världen är i fara. 
Tillsammans med Natasha Romanoff (Black Widow) måste Rogers (Captain America) och Natasha stoppa deras nya fiender och rädda världen.
 
Igår såg jag den nya filmen Captain America: The Winter Soldier med min lillebror och min kompis Lankan.
Jag hade inte alls stora förväntningar innan vi skulle se filmen. Jag trodde faktiskt att den bara skulle bli en ny bra film som handlar om att en ny fiende kommer och hotar världen och hjälten ska rädda dagen. Visst var det också med i filmen, men förvånad som jag blev så hände det massa tuffa grejer i filmen som jag inte alls hade räknat med! Jag tyckte filmen var rikigt awesome! Tuffa slagsmål, bra skådisar, snygg gjord osv! Filmen var lätt en film som jag inte tröttnade på att se!
Var även lite orolig under filmen att filmen skulle sluta med "To Be Continued". Men tur för oss så blev det ingen fortsättning följer wiiiie!!

Betyg: 9/10
 
 

Lite söndagsmys

  2014-03-23 / 15:20:13 / Dagbok/vardag / 0 KOMMENTARER
Idag har man äntligen tagit tag i att sätta upp sina ljusslingor i mitt nya rum. Så nu ligger jag i sängen med de tända och lyssnar på lite musik.
Mest spelade låtar idag.
 

Top 12 | Skräckfilmer

  2014-03-17 / 21:51:59 / Tv/Film / 0 KOMMENTARER
Frågan om bra skräckfilmer är stort idag. Alla tycker ju olika om skräckfilmer och har olika favoriter men nu hade jag tänkt göra min egna top 12 lista!
 
12. Chucky 
En mördare som kör lite voodoo tar in sin själ i en jäkla ful docka när han är jagad av polisen. Chucky är de filmer som kan ha med många jump scare men som även är lite komiska. Jag själv blir inget vidare rädd när jag ser dessa filmerna, utan tycker bara att dockan är lite smått creepy.
 
11. A Nightmare on Elm Street
En man kallad Freddy blir nedbränd av en grupp föräldrar och vill därefter hämnas på de genom att attackera föräldrarnas barn när de sover och är hjälplösa.
Dessa filmer har väldigt bra dödsscener och Freddy själv har en liten skön känsla för humor. Men ska man vara ärlig så första gången jag såg A Nightmare on Elm Street så vågade jag faktiskt inte sova.
OBS! Om ni ska se en Freddy film så kolla snälla inte på den nyaste Freddy filmen från 2010! Fruktansvärt dålig...
 
10. Scream
Min första skräckkfilm som har följt mig i mina drömmar sen jag var liten.
En mördare (host)  leker först med sina offer innan hen går till anfall. Screm filmerna är kända för sina jädra jump scare och första filmen är bäst enligt mig. Det är typ av en klassiker som A Nightmare on Elm Street och Fredag den 13e som man kanske bör se någon gång innan man dör!
 
9. Sinister
En familj flyttar in i ett nytt hus eftersom pappan ska skriva en ny bok. Han hittar en låda med super 8 rullar och börjar titta på dem. Och i filmerna så visas det klipp på olika familjer som mördas.
Usch första gången jag såg denna så rös jag. "Mördaren" är duktigt creepy och jag undviker helst att se den igen (fast jag har sett den typ fem gånger nu)...
 
8. The Descent
En grupp tjejer bestämmer sig för att klättra i grottor men inser sen att de ha gått vilse i grottorna och börjar upptäcka att de är inte de enda som är i mörkret med dem.
Väldigt bra film.
 
7. The Cabin in The Woods
När man läser titeln på filmen så tänker man "Hmmm ännu en film som handlar om ett gäng undomar som ska ut till en stuga mitt ute i skogen och supa sig fulla och blir mördade". Men faktiskt så blev jag väldigt förvånad när jag såg filmen. Det var inte alls som man trodde (mjo ungefär) att filmen skulle vara utan mycket bättre. Filmen gav mig en ny syn på varför undomar mördas i skräckfilmer.
 
 6. Dead Silence
När du ser Mary Shaw så kom ihåg att inte skrika för då blir du av med din tunga....
För er som inte tycker om dockor, här har ni något! Jag själv är inget fan av dockor så gissa vad rädd jag blev när jag såg denna för första gången....
 
5. The Fourth Kind
Det sägs att denna filmen är verklighetsbaserad som även har med klipp i filmen från de verkliga händelserna. Jag var inte riktigt insatt första gången jag såg denna, men efteråt så insåg jag att den här filmen hade lyckats förstöra mig lite...
 
4. The Texas Chainsaw Massacre
Denna sägs också vara verklighetsbaserad.
Ett gäng undomar fastnar någonstans i Texas och ska leta efter hjälp. Det slutar med att en galen man med en motorsåg som bär runt på människohud som en mask börjar fånga de en efter en och gör mer saker med dem än att bara döda de.
Den från 2003 är den som jag tycker om mest.
 
3. The Conjuring
James Wan är en riktigt jävel på att göra skräckfilm och denna sägs också vara verklighetsbaserad vilket jag själv tror lite på. Den är som de flesta skräckfilmer som handlar om en familj som flyttar in i ett nytt hus och det är hemsökt. Men denna filmen är seriöst en av de bästa och läskigaste som jag har sett på länge! 
 
2. Halloween filmerna av Rob Zombie
Dessa är seriöst två av mina favoritfilmer. De första Halloweenfilmerna är också bra men jag älskar verkligen dessa som Rob Zombie har gjort om! Filmen handlar om Michael Myers som mördar sin storasyster och  sin styvpappa i ung ålder och hamnar på mentalsjukhus. Många år senare så lyckas Michael fly och sticker iväg till sin hemstad och börjar mörda! Sen för någon anledning så går han på en tjej som heter Lorraine, men mer tänker jag inte berätta mohahah! 
 
 1. Insidious 
Ännu en film av den duktiga James Wan! Första gången jag såg denna så trodde jag seriöst att jag skulle skita ner mig. Fyfan, musiken, handlingen, spökerna är ju så jäkla bra! Detta är verkligen en riktigt bra skräckfilm! Tvåan är självklart också bra men inte lika bra som ettan enligt mig! Och den här gången är det inte ett hus som är hemsökt utan ett barn!
 
 
 

Calvin Harris - Summer

  2014-03-17 / 13:31:20 / Musik / 0 KOMMENTARER
Åhh jag vill ha sooooommar!

Disney och Pixar karaktärer sjunger Let It Go

  2014-03-17 / 09:02:13 / Musik / 0 KOMMENTARER
 Cooooolt!

Top 12 | Bästa djuren från Disney

  2014-03-14 / 20:23:47 / Dagbok/vardag / 0 KOMMENTARER
12. Sven från Frozen
Han säger inte så mycket. Pratandet fixar Kristoff åt honom! Men han är som den ren som man aldrig fick som barn.
 
11. Plutten den Lille från Lilla Kycklingen
Hade jag varit en gris så hade jag förmodligen varit som Plutten.
 
10. Lille John från Robin Hood
Han verkar vara så trevlig.
 
 
9. Gus från Askungen
Asså jag tycker synd om den där musen. Först blir han fångad i en bur, och istället för att släppa han fri så behåller Askungen honom och börjar klä på han med kläder och låter den där stackaren få tävla om mat och möta den onda katten bara för att fixa en ful klänning till henne.
ASSÅ JAG HADE OCKSÅ VARIT JÄVLIGT RÄDD OM JAG HADE SETT EN MÄNNISKA SOM ÄR TYP 1000 METER HÖGRE ÄN MIG OCH LER SÅDÄR!!!
 
8. Dr. David Q. Dawson från mästerdetektiven basil mus
Förstår varför Basil valde honom som sin kompanjon. Han äger.
 
7. Meeko från Pocahontas
Han vet inte riktigt om det. Men under den här scenen när han hoppar så är han nära sin död. Jag skrattar varje gång när den här scenen kommer. Sen gillar han kex och jag gillar också kex.
 
6. Abu från Aladdin
Han må vara en liten bitch ibland som inte vill dela med sin mat (brukar jag inte heller vilja göra) men han har alltid funnits där för Aladdin och alla behöver en apa till vän.
 
5. Timons mamma från Lejonkungen 3
Vem hade inte viljat ha en mamma som Timons! Hon verkar så kramgo och kärleksfull. Hon äger (förlåt mamma)!
 
4. Archimedes från Svärdet i Stenen
När den här scenen kommer och när ugglan får ett skrattanfall så kan jag seriöst inte sluta skratta. Sen går han roligt under hela filmen med sin mage som hänger med.
 
3. Tantor från Tarzan
Åh Tantor <3 Man beböver inte förklara varför man tycker om Tantor så mycket!
 
2. Orville från Bernard och Bianca
Jag älskar den här fåglen. Speciellt när han alltid ska checka alla grejer innan han flyger! Asså han är ett av det bästa som existerar i Disney!
 
1. Gurgi från Taran och Den Magiska Kitteln
Åh Gurgi. Jag är inte riktigt säker på vad han är för något, men han är ett djur säger vi! Gurgi är en riktig vän som har ett stort hjärta och låter aldrig sina vänner skadas! 
Ah eller nästan...
 
 
 
 
 

Kollar på dokumentärer om "verklighetsbaserade" skräckfilmer

  2014-03-14 / 18:52:58 / Tv/Film / 0 KOMMENTARER
Kortfattad fakta: Jag älskar skräckfilmer, speciellt de som INTE handlar om massa sex och fulla tonåringar. Sen finner jag de skräckfilmer som sägs vara "verklighetsbaserade" mer intressanta.
 
Så nuuu i mars månad så har jag forskat lite och kollat upp lite fakta om några av mina favoritskräckfilmer som sägs vara verklighetsbaserade. The Texas Chainsaw Massacre, The Conjuring och The Haunting In Cconnecticut.
 Man vet ju aldrig riktigt säkert om det är sann fakta, men sånt här intreserar mig och jag önskar nästan att detta hade kunnat vara ett ämne i skolan. Då hade jag kanske haft en chans till bra betyg haha...
 
EN SAK TILL! Ni som har sett The Conjuring! Tycker det är lite tufft att hon Lorraine som är med i filmen (inte skådespelaren då utan den riktiga Lorraine) är med lite av den fakta som handlar om händelserna från filmen The Haunting In Cconnecticut! HON ÄR ÖVERALLT I AMERIKA DÄR ÖVERNATURLIGA HÄNDELSER SKER!

Melodifestivalen 2014 FINAL | Vem hejar ni på ikväll?

  2014-03-08 / 18:34:50 / Musik / 0 KOMMENTARER
Final ikväll då! Blir att se det med min bästa Cajsa och tjocka oss med onyttigheter!
Jag hejar på Ace Wilder ikväll med låten Busy Doin' Nothin'! Tycker texten i låten är smått irriterande, men jag tycker om den om man inte lyssnar på vad hon sjunger om. Det är något nytt tycker jag i melodifestivalen och jag tror den skulle kunna ha en chans i eurovision.
 
Den låt som jag inte vill ska vinna ikväll är Linus med låten Bröder. Tycker att låten inte är speciellt bra. Det är ju fint att han sjunger om sin döda bror, men det är väl en anledning varför han kom till finalen överhuvudtaget för folk tycker synd om honom. Jag tror inte att den har någon chans i eurovision om man ska tänka så och jag hoppas att svenska folket är smarta och inte röstar på honom bara för de tycker synd om honom...

Filmer som jag vill se som har sverigepremiär nu i mars 2014

  2014-03-08 / 08:57:07 / Tv/Film / 0 KOMMENTARER

 

Igår var jag på Oscarsgalan och fick träffa Jennifer Lawrence, Jared Leto och en massa andra trevliga kändisar

  2014-03-03 / 17:51:00 / Dagbok/vardag / 0 KOMMENTARER
Inatt var det ju Oscarsgalan 2014, och jag och min kompis Dunsö passade på att åka till Hollywood och gå på röda mattan! Fick träffa Jennifer Lawrence som visade sig vara en underbar person som man alltid har trott. Fick även träffa sångaren Jared Leto från Thirty Seconds To Mars, och tyckte det var så otroligt kul att han fick vinna en Oscar för bästa manliga biroll från filmen Dallas Buyers Club som man få se nu i mars! Sen fick man även smaka på väldigt god tårta och ge Leonardo DiCaprio en klapp på ryggen och önska honom bätte lycka nästa gång.
 
De stora vinnarna blev Gravity och den verklighetsbaserade filmen 12 years a slave (SE DEN). Bästa tecknade film blev Frozen med bästa låt  LET IT GOOOOO. Bästa kläder och design blev The Great Gatsby och sen vann ju självklart andra filmer lite Oscars! Dock tyckte jag inte riktigt att Gravity skulle vinna en sån jädra massa Oscars. Den är ju väldigt snygg gjord men tycker den är lite väl överskattad.

Men annars hade jag en väldigt trevlig kväll med mycket äldra människor, och fick även vara med på selfie med super trevliga människor!!!
 
Sen uppträdde även Idina Menzel med låten Let It Go! Man kan se uppträdandet nu på youtube, och man kan även se mig i slutet av klippet! Men för någon anledningen så fick de någon wierd vinkel på mig så hela mitt ansikte och näsa har typ blåst upp så jag ser ut nästan som en hamster...
 
 
 
 
 
 
 
 

Efter ungefär en halvtimme så har jag gråtit klart

  2014-03-01 / 16:15:01 / kändisar / 0 KOMMENTARER
Vet inte om jag har skrivt detta på bloggen innan och orkar inte riktigt kolla upp det. Men för ett tag sen så började jag ju kolla på den brittiska tv-serien Doctor Who som börjades sändas 1963 till 1989 och började sen igen 2005! Blev helt kär i serien första gången jag såg den och har aldrig riktigt förstått hur jag har missat att kollat på det innan! 
 
För er som inte vad Doctor Who är:
"Doktorn är inte människa, även om han ser ut som en sådan, utan kommer från planeten Gallifrey och tillhör ett folk som kallas för Timelords. Han är dock något av en avfälling och äventyrare som reser runt med sin tidsmaskin som kallas för The Tardis och kan inte låta bli att blanda sig i historiens gång".
 
"Doktorn är när den nya serien börjarde 2005 omkring 900 år gammal. Timelords har förmågan att skjuta upp sin egen död genom att "regenerera" sin kropp. När en Timelord regenererar byts varenda cell i hans kropp ut, vilket resulterar i ett helt nytt utseende och även en något annorlunda personlighet, även om identiteten är densamma och alla minnen finns kvar".

Så här kan det se ut när Doktorn regenerates till ett nytt utseende. OBS ÄVEN SPOILERS.
 
Så nu kanske ni undrar varför jag har typ gråtit i en halvtimme? 
Nygligen när jag tittade på sista avsnittet i säsong 7 innan säsong 8 kommer börja sända så OBS MEGA SUPER SPOILERS "dog" min favorit Doktor Matt Smith (ni som inte vet så har jag typ också största crushen på Matt Smith och hans ögonbryn som knappt existerar) och kommer nu i den nya säsongen spelas av Peter Capaldi. Tror dock Peter kommer göra sin roll som The Doctor suverän! Men jag sörjer fortfarande efter det jag har upplevt i sista avsnittet.... #SUPERMEGAHEARTBROKENASSDFGGHFDFKHGL
 

RSS 2.0