Top 12 | Anime Openings

  2015-01-20 / 22:37:00 / Top 12 / 0 KOMMENTARER
När jag var yngre tittade jag en del på anime och oftast var favoriten under tittandet när själva öppningslåten kom. Händer att jag tittar på anime även idag, dock inte lika mycket, men även idag är öppningslåten på anime lika kul att se för mig!
Så därför tyckte jag att det kunde vara lite kul att göra en Top 12 på de anime öppningslåtar som jag tycker mest om!
 
Och ni får verkligen ursäkta att jag byter mycket ord från opening till intro till öppningslåt osv! Vet inte vilket ord som passade bäst när jag skulle besrkiva saker och ting haha...
 
12. Fruits Basket Opening 1
Den här animen är en väldigt fin/söt anime och därför tycker jag att denna lugna låt passar perfekt till serien.
 
11. Higurashi No Naka Koro Ni Opening 1
Första säsongen handlar om tortyr, mord, blod osv och därför ger den här låten den perfekta psychokänslan innan ett avsnitt tortyr kommer! Men bara så ni vet, de andra säsongerna är inte värda att titta på...
 
10. Sayonara Zetsubou Sensei Opening 1
Jag lovar, animen är inte lika werid som öppning på animen (nästan iallafall). Men det är det här "udda" som gjorde att den fick vara med på listan!
 
9. Black Lagoon Opening 1
Kom igen. Ger inte den är öppningslåten er lite "Ohyeah" känslor?
Det är bra musik, cool tjej med pistol och massa rörliga biler. Tror även om den här introt var ett intro till en otecknad serie så hade den förmodligen varit lika cool!
 
8. School Rumble Opening 1
En typisk anime opening enligt mig! Börjar med att man ser huvudkaraktären #1 springa mot sina vänner och sen får man se huvudkaraktären #2 som självklart har känslor för huvudkaraktären #1.
Om man vet vad animen handlar om så tror jag att denna opening ger en ett litet leende (iaf till mig)! Musiken ger en även ett litet glatt humör och gör även så att man nästan vill sjunga med!
 
7. Ouran High School Host Club Opening 1
Typ världens gulligaste anime med den mest perfekta opening! Introt är lika söt som animen och den ger en verkligen ett leende om något. Man behöver inte kunna japanska för att kunna sjunga med denna låten vid vissa delar!
 
6. Soul Eater Opening 2
Om man jämför denna opening med opening 1 så är tvåan definitivt bäst! Det är nästan som det är en liten story i det här introt som gör en liten nyfiken över vad som kommer hända i sjävla serien. Sen tycker jag även att låten är grym!
 
5. Fullmetal Alchemist Brotherhood Opening 1
Yui är japansk sångare som har gjort grymt många bra låtar till openings till animes! Hon har en otrolig röst och oftast när hennes låtar är med i en opening så är de awesoooome!
Så då fick denna vara med i listan. Videon har flashbacks, dramatiska stunder, ett bildspel på alla som är med i serien och även en typisk anime fight-scene! Vad skulle en anime opening vara utan en fight-scene?
 
4. Bleach Opening 6
Det var mellan denna opening eller Bleach opening 5 med Yui! Men Bleach opening 6 var den som fick vara med på min lista!
Att introt ska börja med svartvita bilder och lite brus får först av allt ett plus eftersom det döljer alla karaktärers aniskten lite, vilket kan vara lite dramtiskt. När man tittar på detta introt så är det nog inte så speciellt lätt att veta vem det är som är huvudkaraktären, vilket ger denna ännu mer plus! Mycket roligare att se de flesta karaktärena som är med i animen istället för att bara visa massa närbilder på huvudkaraktären! Sen tycker jag denna videon är lite söt. Det hade nästan kunnat föreställa en liten kärlekshistoria i det här introt.
 
3. Pokémon Opening 1
Självklart ska Pokémon få vara med på min lista! Och självklart så är det opening 1 som är med! Det gör inget om den är på engelska eller svenska, MAN KAN LÅTEN ÄNDÅ! Jag behöver nog inte förklara varför denna fick vara med på min lista? Nä tänkte väl det. För vem tycket inte om denna, Oohyeah!!
 
2. Attack on Titan Opening 1
Åhh älskar den här animen! Det här introt ger mig bara gåshud! Kom igen liksom! Den dramtiska början, kören, titanerna och de flygande människorna (typ) ger en verkligen domedagfeels när man ser det här introt! Så määäktigt!
 
1. Naruto Shippuden Opening 1
Först. Förlåt till er som inte tycker om Naruto! Men jag bara älskar den här öppningslåten!
Det gick inte ett avsnitt då jag skippade introt för att komma direkt till storyn! Tycker detta introt är såååå coolt och så passande till Naruto! Allt passar så perfekt till musiken och ger verkligen en cool syn på Naruto. Vet inte riktigt hur jag ska förklara varför jag tycker om denna så mycket, men om ni bara tittar på den så kommer ni nog förstå!

Top 12 | Filmer 2014

  2015-01-06 / 13:26:56 / Top 12 / 0 KOMMENTARER
Nu är det ett nytt år och jag har nu gjort en Top 12 lista på de filmer som jag tyckte var bäst under året 2014!
Då har jag tagit de filmer som antingen har haft sverigepremiär 2014 eller släpptes i andra länder 2014!
Hobbit och The Wolf of Wall street kommer tyvärr inte vara med i listan eftersom jag har inte hunnit se de än!

Enjoy!
 
12. The Book of Life
 
Pojkarna Malon och Joaquin har varit kära i flickan Maria sen barn och kämpar över vem av dem två som kommer få Marias hjärta när de blir äldre.
Andarna La Muerte och Xibalba gör ett vad om vem av pojkarna det är som kommer att få gifta sig med flickan Maria och Xibalba gör allt vad han kan för att vinna.

Det här är en väldigt annorlunda animerad film än vad man någonsin har sett. Karaktärerna är gjorda av trä och har ett mexikanskt tema. Filmen är en väldigt vacker film med många färger, mönster och sång!
De sjunger självklart i filmen som många andra animerade filmer gör, men här är de covers från kända låtar vilket gör att det lite extra roligt att kolla på filmen.
Filmen har sverigeperimär 2015-04-17.
 
 
11. X-Men: Days of Future Past

Kitty Pryde använder sina krafter för att skicka Wolverine tillbaka i tiden för att stoppa ett pågående krig. Där möter han de yngre mutanterna, bland annat Professor X, Magneto och Mystique. 

En ny spännande X-Men film med skådespelare som är med från de äldre filmerna! Nya mutanter, nya fiender och mäktigare scener! Man blir helt klart inte alls uttråkad när man ser den här filmen!
Och bästa scenen? Självklart när Evan Peters som Quicksilver springer i slowmotion!
 
10. The Babadook
 
En ensamstående mamma, plågad av makens våldsamma död, kämpar med sin sons rädsla för ett monster som lurar i huset, men upptäcker snart en ondskefull närvaro runt omkring henne.

Den här filmen var nog den enda bra skräckfilmen under år 2014! Annabelle, Ouija, Oculus osv kan inte jämföras med denna. Den här vinner lätt priset för bästa skräckfilm 2014 och jag kan berätta för er att jag behövde tända några lampor efter att jag hade sett den!
 
9. Nymphomaniac Vol 1. och Vol 2.
 
Lars Von Triers poetiska och vilda historia om kvinnan Joe som berättar om sin erotiska resa från födseln till 50-årsåldern. Den charmige ungkarlen Seligman finner Joe blåslagen och misshandlad i en mörk gränd en kall vinterkväll. Han tar med henne hem, tar hand om hennes sår och frågar ut henne om hennes liv. Fascinerad lyssnar han när Joe börjar berätta.

Som Seligman tycker om filmen så finner jag filmen väldigt fascinerad. Om man tänker bort alla sexscener och de fyra timmarna som jag satt och rodnade så var det en väldigt extraordinär film. 
Men jag säger det på en gång, se inte den här filmen med era föräldrar!!!
 
8. Boyhood
Som trailern berättar så har huvudkaraktären varit med i den här filmen sen han var sex år till 12 år framåt. Den här filmen har skapat filmhistoria. Filmen var som mest intressant då man fick se hur pojken växte upp. Filmen i sig var lite sådär, men den var definitivt en film som ska iallafall se en gång!
 
7. Captain America: The Winter Soldier
 
Efter de dramatiska händelserna i New York lever Steve Rogers alias Captain America ett lugnt liv i Washington D.C. och försöker anpassa sig till den moderna världen. Men när han plötsligt måste slåss mot professionella lönnmördare som är sända för att tysta honom, kommer han tillsammans med Black Widow en ondskefull plan på spåren. I sin kamp finner de en ny allierad i The Falcon, men också en oväntad och fruktansvärd fiende: The Winter Soldier.


Kommer ihåg när jag väl skulle se den här filmen på bio så var jag inte alls pepp på att lägga 100 kr på den. Visst, älskar ju superhjältefilmer men kände ändå att det här var ingen film som jag behövde se på bio. MEN OJ VAD FEL JAG KUNDE HA! Den här filmen var awesome! Det hände så pass många oväntade grejer i filmen som gjorde filmen extra spännande och jag var faktiskt glad att jag såg den!
 
6. The Lego Movie
 Emmet är en högst vanlig minifigur som alltid följt alla regler. Hans liv förändrar totalt när han plötsligt anses vara en ytterst extraordinär mästerbyggare som är utvald att rädda världen. Han slår följe med ett gäng främlingar och tillsammans ger de sig av på en episk och galen resa för att stoppa en ondskefull tyrann. Något som Emmet är hopplöst oförberedd på.
 
Filmen säger klart och tydligt att du alltid inte behöver följa instruktioner, utan låt din fantasi flöda!
Den här filmen är otroligt snygg gjord och det var nog en an anledningarna varför den är en av de mest populära filmerna från 2014! Hatar dock att alla ska vara så positiva i filmen, men det är ju det som gör den så rolig!
 
 
5. 22 Jump Street
 Efter att ha tagit sig igenom high school (två ganger), står poliserna Schmidt och Jenko inför stora förändringar när de beger sig undercover på ett lokalt college. Men när Jenko möter en tvillingsjäl i skollaget, och Schmidt infiltrerar den bohemiska konstscenen, börjar de båda snart ifrågasätta sitt partnerskap. Nu måste de inte bara lösa fallet, utan även fundera över ut om de ska kunna behålla en mogen relation.
Om dessa två övermogna pojkar bara lyckas ta steget från studentliv till vuxenliv, kanske college kan visa sig vara det bästa som hänt dem.
 

Har inte så mycket att säga om den här filmen utan hur AWESOME den är! Lätt bästa komedin som jag har sett på länge och den förtjänade helt klart en plats på min lista!
 
4. Guardians of The Galaxy
 
Äventyraren Peter Quill stjäl en eftertraktad himlakropp från Ronan, som är en kraftfull skurk med ambitioner att förinta hela universum. Peter slår sig sen samman med Rocket, en vapengalen tvättbjörn, Groot, en trälik humanoid, den gåtfulla Gamora och den hämndlystne Drax the Destroyer. Tillsammans bildar de ett futuristiskt team av superhjältar som skyddar galaxen mot faror.

Nya hjältar på filmduken gör en alltid glad och Guardians of The Galaxy var nog favoriten iår för Marvelälskare! Filmen är en spännande, rolig film som innehåller udda situationer och massa klassiska låtar som får att nästan vilja sjunga med. Liksom kom igen, vem vill inte sjunga med till Hooked On A Feeling med Björn Skifs?

3. Gone Girl
På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan: har Nick Dunne mördat sin fru?

När jag såg den här filmen så hade jag varken läst boken eller kollat upp vad den handlade om. Jag hade bara sett trailern en gång och blev sen väldigt lockad över att få se den. 
En spännande film som förvånar en hela tiden med nya saker som gör den extra intressant att titta på!
 
2. Dallas Buyers club
Ron Woodroof, en homofobisk narkoman som 1986 fick diagnosen fullt utvecklad HIV / AIDS, får beskedet att han bara hade trettio dagar kvar att leva. För att överleva började han smuggla ett läkemedel som fortfarande var olagligt i USA. Med hjälp av sin läkare och andra patienter skapade han Dallas Buyer's Club, den första av flera föreningar som erbjöd betalande medlemmar alternativa behandlingsmetoder.

Den här verklighetsbaserade filmen är en film som jag tycker helt klart är värd att se. Otroligt bra helt enkelt! Jared Leto och Matthew McConaughey gör ett fantastiskt jobb som skådespelare och ja, den här filmen var värd sina Oscars! 
 
 
1. The Amazing Spider-Man 2
 Spider-Mans största strid har alltid pågått inom honom själv: kampen mellan den vardaglige Peter Parker och det tunga ansvar som vilar på Spider-Mans axlar. Men nu ställs Peter Parker inför en mycket större konflikt: Electro, en fiende med betydligt större krafter än han själv och när hans gamle vän Harry Osborn återvänder inser Peter att alla hans fiender har en sak gemensamt: Oscorp. Kan Spider-Man skydda New York-borna från den ondska som hotar staden? 

Det vore att ljuga om jag sa att denna inte var min favorit 2014, men jo det var den! Folk vet vad jag har pratat om den här filmen sen den kom och jag bara älskar den!
Även att jag har hört att många blev väldigt besvikna på den här filmen så kan jag bara säga att jag skiter i vad de tycker! Emma Stone är vacker som Gwen Stacy, handlingen är bra och äntligen kom det en kärleksfilm (typ) som hade med sig en superhjälte! Och soundtracket, omg, vi ska bara prata om hur fantastiskt soundtracket är!
Enligt mitt Spotifymusikår så var Soundtracket #1 på mina mest lyssnande album under 2014!
2014 var Marvels år och den här var den bästa enligt mig!