Top 12 | Filmer man kan se i oktober månad

  2014-10-12 / 22:17:00 / Top 12 / 0 KOMMENTARER
När jag hör ordet oktober så tänker jag på Halloween. Det är också denna månaden som jag kollar mest på skräckfilmer och andra filmer som är inspirerat av Halloween! Så jag har nu gjort en top 12 på filmer som jag tycker att ni kan se nu i oktober!
 
12. Beetlejuice (1988)
Genre: Komedi, familj.
 
Barbara och Adam dör i en bilolycka, men de fortsätter att bo kvar i sitt vackra hus. Men en dag är huset sålt och en ny familj flyttar in, familjen Deetz. De är vana att handskas med övernaturliga ting och Barbara och Adam är alldeles för harmlösa som spöken för att kunna skrämma bort dem. De måste till slut tillkalla experthjälp från spöket Beetlejuice, men avstår från hans hjälp då Beetlejuice visar sig vara både pervers och farlig. Dottern i familjen blir lurad av Beetlejuice att säga hans namn tre gånger, och på så vis befria honom från hans fängelse.
 
11. Sleepy Hollow (1999)
Genre: Skräck, drama, fantasy.
 
I en stad under sent 1700-tal blir invånarna mördade en efter en. Alla får sina huvuden avhuggna av en okänd mördare. Invånarna tror att ett spöke, en huvudlös ryttare, bär skulden, men konstapeln Ichabod Crane (Johnny Depp) har skickats till platsen från New York och tänker lösa gåtan vetenskapligt och möta den huvudlösa ryttaren öga mot öga.
 
10. Scary Movie filmerna (2000-2013)
Genre: Komedi.
 
Filmer då som har gjord parodier på massa skräckfilmer.
 
9. Scream (1996)
Genre: Skräck.

Den börjar med att high school-eleven Casey och hennes pojkvän Steve blir brutalt mördade av en seriemördare i en vit gummimask. Nyheten om morden sprider sig snabbt på skolan och Sidney Prescott – som delar klass med Casey – går igenom en jobbig tid och minnen väcks till liv då hennes mamma blev mördad ett år tidigare. Snart faller fler personer i Sidneys umgängeskrets offer för den brutale mördaren och snart blir det uppenbart att det är Sidney han är ute efter.
 
 
8.  Coraline (2009)
Genre: Animation, fantasy, familj.
 

Filmen handlar om flickan Coraline Jones som just flyttat med sin familj. Coraline känner sig ensam och understimulerad eftersom hon tycker att hennes föräldrar bryr sig mer om sina jobb än om henne.

Senare i filmen vaknar hon mitt i natten och följer efter en mus, och plötsligt finner hon en liten dörr till en annan värld. På den andra sidan ser allt nästan likadant ut, och hon träffar människor som är identiska med de hon känner i den riktiga världen, bortsett från att de har knappar istället för ögon. Här träffar hon en kvinna som presenterar sig som hennes "andra mamma" och som ger henne all den uppmärksamhet hon behöver. I den här världen lagar "andra mamman" maten och hennes pappa spelar piano, och de planterar en vacker och färgglad trädgård åt henne.

Dock kan Coraline inte släppa känslan av att det är någonting som inte stämmer. När "andra mamman" vill byta ut även Coralines ögon mot knappar bekräftas hennes misstankar, och den andra världen börjar kännas mer som en mardröm hon inte kan vakna upp från,

 
7. The Conjuring (2013)
Genre: Skräck.
 
Familjen Perron flyttar in i ett hus och oförklarliga saker börjar att hända. Paret Ed och Lorraine Warren, som utreder paranormala händelser, kallas in för att hjälpa dem.
 
6. A Nightmare on Elm Street (1984)
Genre: Skräck.

Nancy lider av en fruktansvärd mardröm om en man i smutsig röd-grön-randig tröja, sliten hatt, sönderbränt ansikte och rakknivar på fingrarna som vill mörda henne. Märkligt nog upptäcker hennes nära vänner att de har drömt om exakt samma man, barnamördaren Freddy Krueger. En efter en dödas Nancys vänner på märkliga sätt och hon börjar ana att om hon dödas av mannen i drömmen dör hon på riktigt.

 
5. The Rocky Horror Picture Show (1975)
Genre: Musikal.
 
Ett nyförlovat par tvingas fråga efter hjälp hos Dr. Frank-N-Furter när deras bil går sönder ute i ödemarken. Helt plötsligt är de indragna i ett experiment.
 
4. Hocus Pocus (1993)
Genre: Familj, komedi.
 
1693 hängdes systrarna Winifred, Mary och Sarah Sanderson på grund av att de var onda häxor. De fångade och sög livet ur små barn för att kunna hålla sig unga. Innan de hängdes, använde Winifred en ond förbannelse - en förbannelse som innebär att när en oskuld tänder Svartlågeljuset på Halloween, i deras hus, ska de återvända... 1993, 300 år senare , bestämmer sig Max Dennison för att tända ljuset för att skrämma sin irriterande syster Dani och vem han önskar vore hans flickvän, Allison. När han tänder ljuset förvandlas hela deras Halloween-kväll till en mardröm!
 
3. The Nightmare Before Christmas (1993)
Genre: Familj, fantasy, musikal.
 

Filmen utspelar sig i en fantasivärld där varje högtid har en egen stad. I Halloween Town härskar Pumpakungen Jack Skellington, ett skräckinjagande benrangel som i hemlighet tröttnar mer och mer på Halloween för varje år som går. Till sist vandrar han iväg och hamnar av en tillfällighet i Christmas Town. Han blir genast förtjust i stämningen och blir inspirerad av denna underliga stad.

När Jack återvänder hem gör han en hel del experiment för att ta reda på vad julen egentligen är. När han funnit svaret, bestämmer han att Halloween Towns invånare ska ta hand om den kommande julen. De ondskefulla barnen Lock, Shock och Barrel får den viktigaste uppgiften - att föra jultomten till Halloween Town på "ledighet" över julen medan Jack tar över hans uppgifter.

 
2. Trick 'r Treat  (2009)
Genre: Skräck, fantasy.

Filmen är en antologi av fyra Halloween-relaterade skräckhistorier. Det som knyter samman de fyra berättelserna är närvaron av Sam, en mystisk liten figur, iklädd en smutsig orange pyjamas och en säck för huvudet. Han är med i alla berättelserna som en påminnelse för de som bryter mot Halloween-traditionerna.

 
1. Halloween (2007)
Genre: Skräck.
 
På Halloween högg han ihjäl sin styvfar samt storasystern och hennes pojkvän. Han var 8 år. Nu har Michael Myers varit tvångsinlagd på ett hårdbevakat sinnessjukhus i 15 år och under tiden har de psykiska såren efter tragedin hunnit läka i Haddonfield, den lilla staden där morden ägde rum. Men ännu en Halloween står inför dörren och utan att Haddonfields invånare anar rycker ännu en makaber massaker allt närmare den lilla staden…
 

Top 12 | Dödsscener

  2014-10-08 / 20:18:00 / Top 12 / 0 KOMMENTARER

Kör den här gången Top 12 dödsscener från filmer! Inte från tv-spel eller tv-serier, utan från filmer som jag tycker har väldigt bra dödsscener! Orkar dock inte skiva om vad filmerna handlar om pga lathet! Men kolla gärna på filmerna som jag har på min lista! Speciellt #1 hehehe.
OBS! MASSA SPOILERS!!!

 
 12. Pirates of The Caribbean - Davy Jones
Davy Jones är den onda i den här filmen som kan typ inte dö (MEN HAN KAN DÖ)! Hans hjärta ligger i en kista som inte vem som helst kan öppna. Så får man tag på hans hjärta och hugger i den med en kniv så dör han. Vilket som då händer i den här dödsscenen. 

Jag gillar den här dödscenen för det är ett helt annorlunda sätt han dör på. Alltså, att de hugger i hans hjärta som han kan se med sina ögon, har ni sett något sånt någon annanstans? Det är iaf en spännande fight innan hans död på ett skepp i regnigt väder, och man vet inte riktigt säkert om han kommer dö eller vem det är som kommer döda honom! 
 
Spola fram till 0:41 för att få se hans död!
 
 11. Sagan om Ringen - Boromir
Här slåss hjältarna mot fiender och Boromir slåss med allt vad han har, fast att han har fått typ 100 pilar i sig! Innan han dör så säger han några ord men det är inte det jag tycker om med hans död. Utan det jag tycker om är att han fortsatte slåss även att han blev skjuten. Det är jättefin musik också medans han kämpar och man känner lite sorg för honom.
 
 10. Forrest Gump - Jenny
Vet inte om man kan kalla detta för en dödsscen helt riktigt, men hon dör så det får funka!
Men att Jenny dör i den här filmen är sorgligt, man lider med Forrest. Dock är det när Forrest pratar med Jenny vid hennes grav som är så fint. Det går rakt in i själen på en. Han tyckte om och brydde sig om henne så mycket. Det här kan vara en av de finaste scenerna som finns när det kommer till filmhistoria.
 
 9. Järnjätten
Det här var en av mina absoluta favoritfilmer när jag var liten (tycker fortfarande om den)!

En missil är påväg mot en liten stad och alla i stan är beredda på att möta sin död. Dock har Järnjätten lärt sig att han är god som Superman och bestämmer sig för att offra sig för att rädda staden.
Det här är en jättefin scen för att vara tecknad och man gråter nästan lite för att han är så snäll! Det här kan vara en av de första dödscenerna jag fick se när jag var liten.
SPOILERS! Han dör inte egentligen hehe.
 
 8. Kill Bill  - Bill
 
The Bride är på jakt efter hämnd i den här filmen och hon spara Bill till sist! Hon använder sig av The Five Palm Point Exploding Heart Technique för att döda honom. 
 
Alltså man måste nog tycka om Tarantinos filmer om man tycker den här scenen är cool. Det är en dödscen som aldrig har visats innan, och det är det som gör den så himla awesoooome!
 
 7. A Nightmare on Elm Street - Glen
Här är det Johnny Depp som inte har fått veta än att ifall man somnar på Elm Street så är det en chans att man dör.
Allt blod som kommer från sägen är så sjukt snyggt gjort. Detta är nog #1 dödscen som Freddy har utförrt. Go horror movies!!!
 
 6. Jurassic Park - Donald
En T-rex går lös i parken och den fega Donald går och gömmer sig på toaletten. 

Det här är nog en scen som många tänker på först när man börjar prata om Jurassic Park. Den är komisk och har en viss charm! Och det lärde även oss man inte ska gömma sig på en toalett om man har en dinosaurier efter sig!
 
 5. Harry Potter - Dobby
Dobby har precis hjälp hans vänner att fly från dödsätarna! Men precis när de tror att de är säkra så har Dobby fått en kniv i sig.

Alla som älskar Harry Potter grät nog när den här scenen kom. Det var nog för alla tyckte om Dobby! Han var en söt, snäll, omtänksam alv som aldrig menade något illa och ville bara hjälpa sina vänner. Dobby var en av de finaste karaktärerna som var med i Harry Potter.
 
 4. Pulp Fiction - Marvin
Här är ännu en klassisk scen från många av Tarantinos filmer! Det här scenen är så otroligt chockande! Första gången jag såg Marvis död så kunde jag bara inte sluta skratta! Och jag älskar att Travolta och Jackson är så jäkla lugna i bilen hahaha!
 
 3. Moulin Rouge - Satine 
Moulin Rouge är en av mina favorit musikaler! Det är sån vacker kärlekshistoria i den här filmen, och jag gråter varje gång i slutet av filmen då Satine dör. 
Satine lider av en sjukdom, och precis när hon och hennes älskande Christian har fått tillbaka varandra så blir hennes sjukdom värre.

Den här scenen.. När de två sjunger till varandra är så underbart! Det är verkligen så vackert och låten är jättefin! Men när hon dör... Och så som Christian håller om henne när hon bara ligger där död får mitt hjärta att brista.
 
 Ja, jag vet... Filmklippet är förjävligt.. Men det fanns ingen bättre så ni får lida med mig och kolla på det här klippet med något konstigt språk som är textat...
Spola fram till 5:59 om du bara vill se hennes död och ingen sång.
 
 2. Upp - Ellie
Här får vi följa Ellies och Carls liv i från små till gamla i början av filmen i Upp! Det här är en väldigt fin liten historia mellan dem som pixar har gjort så grymt bra! Det är bara slutet av deras historia som gör en liten ledsen. Bättre kärlekshistoria än Twilight brukar ju folk säga!
 
 1.  The Amazing Spider-Man 2- Gwen Stacy
 
Spider-man och Green Goblin håller på att slåss i ett klocktorn och Gwens liv är i fara.

Jaaa, nu är det ju kanske rätt så många som börjar tycka att det här är tjatigt om hur mycket jag tycker om den här filmen... DEAL WITH IT! Men det här scenen är en av flera anledningar varför jag  så mycket för den här filmen.
 
Det är när Gwen faller mot sin död i slow motion som gör så himla mycket!. Det är vacker musik och Peter hoppar efter henne för att försöka rädda henne. Bara är så otroligt vackert. Det är helt enkelt en väldigt vacker scen.
Gwens död är en ganska brutalt död om man faktiskt tänker på det. Jag tycker om det faktiskt.  
Och sen när Peter inser att Gwen ät död, det är då jag får något i ögot så det ser ut som att jag håller på att gråta.

Visst, det är lite komiskt när Peter skjuter sitt nät efter Gwen och det ser ut som en hand, men jag bryr mig inte så mycket om det.

 Men innan den här scenen kom så har jag alltid föreställt min egna död om jag vore med i en film (Kom igen! Jag kan inte vara den enda som har gjort det!). Och då skulle det nästa se ut något som det här. Det är en till anledning värför jag inte riktigt kan släppa den här scenen.