X-Men: Days of Future Past

  2014-05-25 / 12:57:00 / Tv/Film / 0 KOMMENTARER
Var på bio igår med mina kompisar Lankan och Malin! Då såg vi den nya X-Men filmen! 
 
Filmen börjar med att vi är långt in i framtiden och mutataner håller på att utrotas av robotar. Charles Xavier, Wolverine, Magneto och några andra mutanter har en plan att skicka Logan (Wolverine) tillbaka i tiden för att se till att de där robotarna aldrig ska byggas. När han åker tillbaka i tiden så måste han övertala den jobbiga unga Xavier och Erik (Magneto) att arbeta tillsammans för att stoppa mannen som uppfann robotarna.
 
Filmen var riktigt snygg gjord och Marvel har verkligen gjort de senaste Marvelfilmerna riktigt bra! För mig så var det spännande att få se i filmen om de skulle lyckas ändra på framtiden eller inte. Det var liksom inte så lätt som man trodde att det skulle vara. Filmen väckte även lite arga känslor hos mig. X-Men filmerna handlar ju om att mutanter är annorlunda och räknas som farliga, freaks, äckliga osv. Det gör mig så sur! Bara för man är mutant så betyder det inte att man är farlig och i filmen ville de utrota alla mutanter som Hitler ville döda alla judar för att han ansåg de att de var annorlunda. Nepp, sånt tycker jag inte alls om.
 
Men filmen var faktiskt riktigt bra. Inte den bästa som jag har sett och jag kan nog tycka att den andra X-Men filmen First Class var bättre! Men något jag tyckte var väldigt kul med den här filmen var att de verkligen hade med gamla skådisar som var med i de förra X-Men filmerna. Som Ellen Page (Kitty), Halle Berry (storm), Shawn Ashmore (Bobby), James Marsden (Scott), Famke Janssen (Jean), Kelsey Grammer (äldre Hank) och till och med Anna Paquin (Rogue) fast hon bara var med i 1, max 2 sekunder!!! Detta gav filmen mycket plus och gjorde mig riktigt glad! 
 
Men priset till bästa mutant i den här filmen går till Evan Peters om Quicksilver! Han var helt bedårande i filmen och sen kom det en scen som var så underbar så jag visste inte vart jag skulle ta vägen!
 
Filmen får 8/10 av mig
 
 

Danmark med klassen idag!

  2014-05-08 / 08:17:00 / Dagbok/vardag / 0 KOMMENTARER
Eftersom det är lite brist med inlägg på min blogg så ville jag bara berätta för alla att vid lunch idag så ska jag och min klass åka till Danmark och hitta på lite roliga grejer! Och imon är det fredag och sen är det äntligen heeeeelg wiiie!
 
Har med mig kudde också till resan, så jag är prepared!
 
 
 
 
 

The Amazing Spider-Man 2

  2014-05-02 / 15:46:00 / Tv/Film / 0 KOMMENTARER
Igår såg jag The Amazing Spider-Man 2 på bio! Och jag är som jag är, jag kan inte säga att en superhjältefilm är dålig (förutom DareDevil dock). Men den här var så himla bra! Jag älskar de nya Spiderman filmerna! Tycker om att det är mer story om Peter Parkers föräldrar och om hur han hamnade hos sin faster som barn. Den nya spiderman är lite mer kaxig och charmig (vilket jag tycker om) och sen är det ju en superhjältefilm och jag kan ju inte tycka illa om en superhjältefilm!
 
I den här filmen får vi träffa Peter Parker igen (Spiderman) som har rätt så mycket kärleksproblem med Gwen Stacy under filmen. Det går upp och ner för de i filmen men i slutet, ah i slutet... Här får vi även träffa på skurkarna Electro, Green Goblin och lite av Rhino. Peter Parker börjar även leta fram mer fakta om hans föräldrars död och kämpar för att få behålla sin kärlek Gwen, och räddar staden ofc!
 
Jag kan inte säga att den här filmen var dålig, för det var den inte! Den var riktigt snygg gjord och man blev inte uttråkad någon gång under filmen enligt mig. Jag tycker att skådisarna är fantastiska och jag älskade även de roliga stunderna de har med i filmen. Men ett litet tag började jag nästan tro att filmen var mer en kärleksfilm än en actionfilm eftersom den handlade rätt så mycket om Gwen och Peter. Men det gjorde inte mig något, jag tyckte om filmen ändå som fan!
 
För er som har sett filmen och vet hur den slutar: JAG TYCKTE INTE OM SLUTET! Jo, nu ljög jag, det gjorde jag ju faktiskt. Grejen är att jag väntade på att den där scenen skulle komma eftersom det händer i serietidningar. Det var liksom för mig under filmen "Åh nu händer det" till "NU HÄNDER DET". Och Sen när det väl hände så var jag bara "OMG VARFÖR HÄNDE DETTA NYSS!? OMG! NEJ! VARFÖR!?". Jag började typ gråta när scenen väl kom. Jag tycker det var så fint när allting skedde i slowmotion och hade fin musik ( SOM DEN HÄR ) i bakgrunden. Jag bara väntade på att det skulle hända, och sen när det väl hände så dog det en liten bit i mig..... WHHHHHHHHYYYYYY!?!?!